Què diu el Diari selecciona, contextualitza i explica les informacions més destacades publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i els portals web de les tres diputacions del territori (Diputació de València, Diputació d’Alacant, Diputació de Castelló) amb la finalitat de fer-les comprensibles per a la ciutadania.

QDD pretén complir un doble objectiu: divulgar i fiscalitzar. D’una banda, fiquem especial atenció a la publicació de subvencions i ajudes convocades per les principals administracions públiques de la Comunitat Valenciana destinades al tercer sector, explicant forma i termini de sol·licitud i intentant facilitar als col·lectius la possibilitat d’incrementar el seu finançament. Este espai pretén configurar-se com un punt de trobada del teixit associatiu per a, d’alguna forma, ajudar en el seu enfortiment i en la consolidació d’una democràcia més participativa i transparent. Esta labor es desenvolupa en col·laboració amb ACICOM – Associació Ciudatania i Comunicació.

D’altra banda, també treballem per la transparència i per l’accés a la informació d’interès públic. En este sentit, una altra de les potes del projecte consistirà a analitzar com es destinen els recursos públics de les principals administracions valencianes: inversió en subvencions, pressupostos, licitacions o contractacions. La fiscalització dels recursos públics des de QDD compta amb el suport de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (OCC).

En tots els casos s’especificarà què text/s del DOGV s’ha/n emprat, perquè els interessats puguen consultar el text complet.

 

Contacte: quediueldiari@gmail.com

2114874155_af1849819d_oTwitter-icon

 

 

Quién:

Sin título-2Lis Gaibar. Vaig nàixer a Madrid però residisc a Alacant. Sóc comunicadora pel matí, doctoranda a temps parcial i periodista sempre que puc. M’agrada treballar amb dades públiques perquè pense que la unió eficaç entre el periodisme i la transparència pot fer molt contra la corrupció i per una vertadera cultura de rendició de comptes.